Werkwijze

Tijdens de sessies gebruik ik verschillende kunstzinnige
technieken en middelen, waarvan schilderen, tekenen, zeepsteen bewerken en boetseren de meest bekende zijn. Ik gebruik ook andere, minder voor de hand liggende materialen.

Deze verschillende middelen, kleuren en materialen spreken non-verbaal het innerlijke, gezonde deel in de mens aan en helpen mee de balans te herstellen. Hiervoor zijn helemaal geen kunstzinnige vaardigheden nodig, en het gaat ook niet om het resultaat, maar om de ervaring.loesje-4

Bij de technieken en materialen maak ik gebruik van beelden. Deze komen uit verhalen, gedichten, kunst en de natuur. Verhalen zijn bij kinderen vaak de ingang tot de beleving, vandaar dat ik, wanneer ik met kinderen werk, voor ieder kind een persoonlijk verhaal probeer te schrijven.
Bij volwassenen maak ik naast verhalen ook gebruik van gedichten, elementen uit de natuur of kunstafbeeldingen
Verhalen, gedichten, de natuur en kunst zijn een prachtige middelen om inzicht te geven en kunnen een poortje openen in je ziel, wat je verder op weg kan helpen. Het kan de deur zijn tot de belevingswereld van de ander.
Voor mij staat voorop dat er in de samenwerking vertrouwen, veiligheid en wederzijds respect is.
In elke ontmoeting zit iets bijzonders en van elk kind en elk mens kan ik leren, daarvoor wil ik op een persoonlijke, integere manier open staan en er voor de ander zijn.
Ik vind het heel belangrijk dat de ander zich gezien en gehoord voelt. Dit is voor mij de fundering voor de weg die je opgaat wanneer er een steuntje in de rug nodig is.
Het is mijn passie om creatief en kunstzinnig bezig te zijn. Daarmee geef ik uiting aan mijn ervaringen en gevoel. Ik hou van tekenen, schilderen, gedichten en verhalen schrijven en lezen.

 

Bij kunstzinnige begeleiding of therapie staat het ‘doen’ voorop. Door het doen kun je tot ontdekkingen en inzichten komen die je verder helpen, ondersteunen of om weer door te kunnen.
Het gaat dus om een innerlijke ervaring en in eerste instantie niet om inzichten via denken of redeneren. Daar is niets mis mee, maar in deze tijd leven we al genoeg ‘in ons hoofd’ en kunstzinnig werken biedt een mogelijkheid om balans te brengen in het denken, voelen en handelen. It takes curageLichamelijk en psychisch evenwicht is belangrijk om zo gezond mogelijk te zijn.
Wanneer je kunstzinnig bezig bent wordt je gezonde kern aangesproken. Het verdiept het gevoelsleven en brengt innerlijk evenwicht.

Mijn praktijk hArt biedt ruimte voor kunstzinnige en creatieve begeleiding en therapie. Ik werk onder meer in school onder en na schooltijd, voornamelijk op maandag en vrijdag. Daarnaast heb ik ook een eigen praktijk buiten de school.

Voorbeelden van vrije schilderingen:
N-i-n Stanzy

vrije schildering van Stanzy Kersten

N-i-n Muron

vrije schildering van Muron Kersten

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on Pinterest