Kinderen & Jongeren

Maandagochtendspreuk-23-dec-750

Iedereen voelt zich wel een korte of lange tijd niet zo fijn. Dat kan door van alles komen: een verhuizing, verlies van iemand of iets wat je dierbaar is, een scheiding, een ziekte of nog heel veel andere dingen. Je kunt dan bang, boos of verdrietig zijn en dat is helemaal niet erg. Maar het is vervelend als het lang duurt en als je niet meer weet hoe je dat kunt veranderen.

Door samen te ontdekken wat je leuk vindt en waar je blij van wordt, gaan we samen aan de slag. Dat kan door te gaan schilderen, tekenen, boetseren. Maar misschien ook wel door middel van iets heel anders. Misschien maken we samen wel een heel mooi verhaal.

Je hoeft niet bang te zijn dat het perse mooi moet worden, of dat je iets heel goed moet kunnen. In tegendeel: je kunt het niet fout doen!

Quote Picasso 1Elk moment is weer een nieuwe kans, met nieuwe mogelijkheden en lichtpuntjes. Die gaan we samen ontdekken.
Daarvoor hoef je niet je best te doen. En ik wil je leren dat je op jezelf kunt vertrouwen en dat het heel fijn is om je eigen beste vriend te zijn. Je bent namelijk al helemaal goed zoals je bent.
Voordat je bij mij komt heb ik vaak al gesproken met je ouders. Zij vertellen me waar ze denken dat jij mee zit.
Daarna spreek ik jou en gaan we samen aan de slag. En samen kijken we wat we wel of niet vertellen aan je ouders en hoe we dat gaan doen.

Ik vind het belangrijk dat jij je thuis voelt en dat je plezier kunt gaan ervaren aan de dingen die we samen gaan doen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on Pinterest